Gulášová polévka bez kvalitních surovin nikdy nedosáhnete opravdu lahodné chuti pokrmu a o gulášové polévce to platí dvojnásob. Budete-li procházet různé recepty, zjistíte, že někteří autoři jsou schopni vyrobit gulášovou polévku ze surovin, které ty původní ingredience připomínají pouze vzdáleně. Zkuste se držet základních přísad a nešetřit časem ani prací – výsledek pak stojí za to.
Gulášová polévka použijte jedině hodnotné maso
Tradiční recept hovoří o hovězím mase – předním nebo kližce. Tady se skutečně nevyplatí šetřit – polévka z tohoto masa má úplně jinou chuť, než jiné varianty například z vepřového masa, salámu, mletého masa a podobně.
Hovězí maso pokrájené na malé kousky, podušené a uvařené, zůstává měkké a šťavnaté a na jazyku se krásně rozplývá. Při samotném vaření již vzniká hodnotný vývar, který má na výsledné chuti polévky výrazný podíl. Nesmíme zapomenout na kvalitní nádobí jako je například značka Tescoma.
Gulášová polévka – Cibuli a brambory je potřeba vybírat
I při výběru cibule je dobré mít se na pozoru – ideální je cibule, která nebyla příliš dlouho skladována a byla sklizena ve správném stupni zralosti kvalitní cibuli prodává například velkoobchod zelenina Pardubice.
Pokud je to možné, kupte cibuli přímo tam. Podobně vybírejte brambory- neměly by příliš rozpadat, takže je možno použít varný typ přílohové brambory – zahustí polévku a ve vývaru zůstanou i kousky brambor. Budete-li vařit z raných brambor, musíte je vařit déle.
Zde naleznete výborný recept vhodný i pro začátečníky Recept Pardubická Gulášovka
Není koření jako koření
Nezáleží jen na výběru kvalitního koření, ale i na jeho uskladnění. Pokud použijete vyčichlé koření nebo koření, které bylo dlouho vystaveno vlivu světla a slunečního záření, rozhodně nedosáhnete odpovídající chuti polévky.
Vhodný výběr koření dokáže mnoho – zářivá barva papriky, kouzlo čerstvého pepře, mořská sůl, voňavá majoránka a další koření mohou gulášové polévce dodat to správné kouzlo.