» » Gulášová polévka rady začátečníkům jen kvalitní suroviny

Gulášová polévka rady začátečníkům jen kvalitní suroviny


Bez kvalitních surovin nikdy nedosáhnete opravdu lahodné chuti pokrmu a o gulášové polévce to platí dvojnásob. Budete-li procházet různé recepty, zjistíte, že někteří autoři jsou schopni vyrobit gulášovou polévku ze surovin, které ty původní ingredience připomínají pouze vzdáleně. Zkuste se držet základních přísad a nešetřit časem ani prací – výsledek pak stojí za to.

Do gulášové polévky patří hodnotné maso

Kvalitní maso do gulášové polévky
Gulášovka a kvalitní maso jde dohromady

Tradiční recept hovoří o hovězím mase – předním nebo kližce. Tady se skutečně nevyplatí šetřit – polévka z tohoto masa má úplně jinou chuť, než jiné varianty například z vepřového masa, salámu, mletého masa a podobně. Hovězí maso pokrájené na malé kousky, podušené a uvařené, zůstává měkké a šťavnaté a na jazyku se krásně rozplývá. Při samotném vaření již vzniká hodnotný vývar, který má na výsledné chuti polévky výrazný podíl. Nesmíme zapomenout na kvalitní nádobí jako je například značka Tescoma.

Cibuli a brambory je potřeba vybírat

Kvalitní zelenina do gulášové polévky
Zeleninu nakupujte pokud možno na tržišti a vybírejte

I při výběru cibule je dobré mít se na pozoru – ideální je cibule, která nebyla příliš dlouho skladována a byla sklizena ve správném stupni zralosti kvalitní cibuli prodává například velkoobchod zelenina Pardubice. Pokud je to možné, kupte cibuli přímo tam. Podobně vybírejte brambory- neměly by příliš rozpadat, takže je možno použít varný typ přílohové brambory – zahustí polévku a ve vývaru zůstanou i kousky brambor. Budete-li vařit z raných brambor, musíte je vařit déle.

Zde naleznete výborný recept vhodný i pro začátečníky Recept Pardubická Gulášovka

Není koření jako koření

Nezáleží jen na výběru kvalitního koření, ale i na jeho uskladnění. Pokud použijete vyčichlé koření nebo koření, které bylo dlouho vystaveno vlivu světla a slunečního záření, rozhodně nedosáhnete odpovídající chuti polévky. Vhodný výběr koření dokáže mnoho – zářivá barva papriky, kouzlo čerstvého pepře, mořská sůl, voňavá majoránka a další koření mohou gulášové polévce dodat to správné kouzlo.

Restaurace Pardubice

Seznam Pardubických restaurací

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..