Pečená prasečí hlava
in ,

Pečená prasečí hlava jak se nacpat do sytosti za pár korun

To je, ale lahůdka ta pečená prasečí hlava ne zrovna dieta, ale laskomina ano

Celkové hodnocení
4.33
Co hodnotíme
Chuť
Cena
Dieta

Pečená prasečí hlava to je lahůdka mnozí z Vás pravděpodobně ženské pohlaví při pohledu na prasečí hlavu řekne fůůůj, ale taková pomalu pečená prasečí hlava je lahůdka navíc za pár kaček.
Zde se dozvíte jak připravit výbornou pečenou prasečí hlavu a nacpat se doslova skoro zadarmo na plný pecky.

Pečená prasečí hlava nákup

Za prvé musíme koupit čerstvou prasečí hlavu zajdeme tedy k řezníkovi. Pokud hlava je v celku necháme si ji rozříznout na půlku. Nám stačí bohatě půlka nicméně, pokud máte velký pekáč můžete si koupit půlky dvě.
Půlka prasečí hlavy vyjde zhruba mezi třiceti až čtyřiceti korunami. S koupenou hlavou nikde netrajdáme zejména v létě a uložíme ji ihned do lednice.

Pečená prasečí hlava recept

Velmi jednoduchá věc. Potěší zejména nezkušené začínající kuchaře/ky , kteří rádi experimentují a chtějí doma překvapit něčím neobvyklým.

Připravíme si:

Pekáč, 5x stroužek česneku, dvě cibule, sůl, kmín – vice potřebovat nebudeme.
Hlavu pečlivě omyjeme, odstraníme drobné úlomky kostí, které vznikly při řezání hlavy na půlku. Očistíme zbytky krve, pokud jsou.
Omytou a osušenou prasečí hlavu osušíme. Dáme do pekáče kůží do spod. Nasolíme a pokmínujeme bohatě, ale přiměřeně z obou stran. Očištěný česnek nacpeme do hlavy, kam se vejde. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a přidáme do pekáče. Lehce podlijeme, stačí dvě decky vody. Pokud máte pivo můžete použít pivo.

Připravenou prasečí hlavu v pekáči přikryjeme víkem a šup do vyhřátě trouby na 180 stupňů. Po cca 45 minutách vyndáme z trouby hlavu otočíme kůží navrch a tu nožem nařežeme aby nám vznikla mřížka.
Zkontrolujeme stav výpeku (šťávy) a případně lehce doplníme vodou nebo pivem a dáme zpátky do trouby.

Teplotu snížíme na cca 150 spíše více jak méně. Hlavu necháme svému osudu a po hodině opět zkontrolujeme. Pokud je hlava a kůže měkká doladíme množství šťávy a dáme již nepřikryté do trouby dorazit, aby nám hlava řádně zezlátla.

Pečenou vepřovou hlavu servírujeme na velkém talíři s křenem a hořčicí. Výpek (šťávu) dáme zvlášť do omáčníku.

Pečená vepřová hlava by se měla jíst rukama a zapíjet pivem.

Dobrou chuť

Sledujte naši rubriku recepty kde najdete bezva nápady

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet ke snížení spamu Přečtěte si, jak jsou zpracovávána data vašich komentářů.