Weber grily připravili jsme rozsáhlou recenzi výběrem grilů. Přesto, že existuje tolik možností, výběr grilu se může zdát trochu skličující, takže jsme sestavili průvodce nejlepšími Weber grily a jak vybrat ten, který je pro vás a váš styl grilování správný. Pro mnoho lidí se značka Weber a Weber grily stala synonymem grilování z mnoha důvodů, od mnoha typů grilů až po historii a životnost výrobků.
Weber grily historie a příběh
Stejně jako mnoho domácích trendů, vzestup amerických předměstí zahájil popularitu grilování na dvorcích a zahradách. Období po druhé světové válce, spolu s nárůstem domů, se shodovalo s posedlostí Američanů grilovaným masem.
Místo grilovací jámy začali Amíci používat volně stojící kovové nádoby s dřevěným uhlím pro grilování. I když to bylo o něco pohodlnější, mělo to spoustu nedostatků, jako je létající popel, který mohl snadno zničit jídlo a zapít cokoliv v dosahu.
Jak to všechno začalo(?) jeden Američan pracoval ve společnosti, která vyráběla námořní boje. Dostal nápad – vzal dvě poloviny koule na bóje a vytvořil si z nich gril. Po přidání vzduchových děr do designu to fungovalo skvěle. Uzavřelo kouřovou chuť, kterou lidé chtěli, nabídlo lepší regulaci tepla, poskytovalo víko, které pomohlo uhasit uhlí a odvádět vodu.
Design se stal tak populární, že vznikla ikonická grilovací společnost. Weber na svém webu píše, že původní model byl prodáván jako „George’s Barbecue Kettle“, ale od té doby byly s růstem produktové řady přidávány inovace, jako jsou porcelánové smaltované povlaky a další potřebné a žádané funkce.
Největším přírůstkem do řady Weber grily byla Weber Genesis v roce 1985, což je řada plynových grilů. To zapadalo do přání zákazníka po větším pohodlí a snadnosti, pokud jde o venkovní vaření. A přestože se v USA stali populárními, bylo rozšíření trhu do dalších zemí náročné, protože Weber musel nejen prodávat své grily, ale musel prodávat také koncept grilovací kultury, která byla v místech, jako je Evropa, poměrně neznámá.
Weber grily dějiny Barbecue
Téměř od příchodu ohně lidé spíše vařili maso , než aby ho konzumovali syrové. A na rozdíl od dnešní společnosti, kde je grilování zábavnou činností, bylo od těch pravěkých dnů vaření u otevřeného ohně nutností pro každého. Od časných osadníků a průkopníků až po kohokoli, kdo kdy šel tábořit.
Verze grilování, jak ji známe dnes, má svůj původ v Karibiku, kde lidé vařili maso okořeněné různým kořením nebo omáčkou nad ohništěm nebo grilem. Podle Live Science, vychází Barbecue ze slova, barbacoa v jazyce Taino indického kmene v Karibiku. V USA popularita vaření na grilu sahá do koloniálních časů. Dokonce i George Washington byl velkým fanouškem grilování.
Weber grily rychle zpět do současnosti
Dokonce i ve Spojených státech může grilování znamenat různé věci v různých regionech. Zatímco způsoby vaření mohou být stejné, rozdíly jsou v grilovaném masu a použitých chutích, způsobených převážně imigranty.
Bezpochyby je grilování nejsilněji spojeno s jižní kuchyní, protože španělští dobyvatelé ji přivedli do oblasti z Karibiku. Původní jižní grilování bylo vždy vepřové, ale v oblastech osídlených Brity, jako jsou Virginie a Severní Karolína, jsou omáčky octové a kyselé. Hořčičné omáčky v Jižní Karolíně mají francouzský a německý původ. Středozápadní grilování je sladké s melasou a jde daleko za vepřové maso a v Texasu je grilování synonymem pro hrudí.
Jak si vybrat Barbecue gril
Weber grily jsou velmi kvalitní a jaký z nich vybrat není snadné rozhodnutí, protože to opravdu může rozhodnout o tom zda si zážitek z grilování užijete nebo ne. Udělejte špatný výběr a místo šťastných časů na terase nebo zahradě u grilu s přáteli byste mohli mít frustrující zážitky.
Jídlo, které je uvnitř vypražené na „kopr“ nebo syrové a zuhelnatělé na vnější straně. I když existují různé druhy paliv a stylů grilů, nad těmito možnostmi se objevuje jedna základní otázka.
Weber grily vybrat plyn nebo uhlí?
To je největší otázka a je do značné míry určována tím, jak jste na tom s penězma a kolik chcete investovat do Vašeho grilování. Je to trochu jako si udělat kafe. Jste typ člověka, kterému je to jedno a dělá si kafe s dopředu namleté směsi? Nebo se libuje v procesu mletí kávových zrn a přípravě dokonalého šálku kávy?
Typicky, lidé, kteří chtějí venkovní chuť jídla s nejmenší námahou a jednoduchostí, se pravděpodobně rozhodnou pro plynový gril. Weber grily plynové se rychle zahřívají a snadno čistí, díky čemuž jsou ideální pro večerní party.
Na druhou stranu, ti, kdo chtějí uzenou autentickou chuť s tou správnou charakteristikou, nebo dokonce uzené maso, je volba jasná pro Weber grily na dřevěné uhlí. Někteří odborníci dokonce navrhují mít oba typy grilu, v závislosti na tom, co vaříte a kdy.
Před koupí grilu zvažujte
Náklady:
- Plyn – Obecně jsou Weber grily plynové nákladnější investicí než Weber grily na dřevěné uhlí, protože jejich konstrukce je složitější a musí mít řadu mechanismů, aby fungovaly správně a bezpečně, podle bezpečnostních norem . Některé populární základní plynové grily jsou k dispozici za pouhé 3000. Cena je v závislosti na zahrnutých funkcích. Dražší modely budou stát až 50000 KČ nebo více, v závislosti na technologii, včetně inteligentních funkcí.
- Dřevěné uhlí – Gril na dřevěné uhlí je nejlevnější možností, pokud se jedná o rozpočet. Je možné koupit malý gril za 5 stovek nebo méně, zatímco základní gril Weber je k dispozici za zhruba za 2000 Kč. Stejně jako u plynových grilů se cena může rychle zvyšovat v závislosti na tom, jak luxusně chcete jít s extra funkcemi.
Snadnost použití
- Plyn – To je hlavní důvod, proč si lidé vyberou Weber plynový gril. Rozpálí se rychle a můžete být připraveni vařit asi za 10 minut. Až skončíte, zavřete jej a zavřete víko. Sestavování těchto grilů je složitější než U grilů na dřevěné uhlí.
- Uhlí – Používání uhlí vyžaduje trochu více času na přípravu. Po zapálení uhlí musí hořet nejméně 20 až 30 minut, než můžete začít vařit. Jakmile je jídlo hotové, musíte bezpečně uhasit oheň .
Teplota
- Plyn – Ujistěte se, že zvolený model může být dostatečnou teplotu, aby se propeklo maso , což Weber říká, že je mezi 150 a 260 stupni.
- Dřevěné uhlí – Existuje důvod, proč grilovací mistři přísahají uhlím. Gril na dřevěné uhlí může u kouření zasáhnout 370 stupňů nebo může být udržován až 100 stupňů, což je velmi univerzální.
Údržba
- Plyn – Pravidelná údržba prodlouží životnost vašeho plynového grilu. Čištění roštů je snadné, protože stačí zavřený gril nastavit na vysokou teplotu, abyste spálili zbytky po grilování a poté roštové rošty kartáčujte. Kromě toho je důležité zkontrolovat plynová potrubí a sledovat hladinu propanu v nádrži. Vyprázdnění odkapávací misky je také důležité. V určitém okamžiku budete pravděpodobně muset vyměnit mříže, aromatizační tyčinky nebo aromatické brikety. Používání ochranného krytu grilu, pokud se používá, pomůže s dlouhou životností a údržbou.
- Dřevěné uhlí – Při každém použití grilu musí být rošty kartáčovány. Podle toho, zda chcete popel nechat v grilu pro vícenásobné použití, je třeba zásobník na uhlí a popel alespoň pravidelně čistit. I když není mnoho dílů na údržbu, bude to chtít vyměnit rošt každý rok, pokud jej pravidelně používáte.
Weber grily chuť rozdíl plyn uhlí
- Plyn – Plynový gril vytváří více páry než gril na dřevěné uhlí, což pomáhá vytvářet větší vlhkost. Je to také dobré pro vaření delikátních potravin, jako je zelenina a ryby, které mohou být poškozeny příliš velkou kouřovou chutí. Samozřejmě použití kouřové skříňky je možnost, pokud chcete dát potravinám z plynového grilu chuť kouře.
- Dřevěné uhlí – Gril na dřevěné uhlí je nejlepší možností, jak dát jídlu nenahraditelné kouřové chuti. Může být také použit jako udírna.
Jakmile se rozhodnete zda plyn versus uhlí, je čas jít nakupovat. Samozřejmě existuje závratná řada funkcí a možností pro grily obou druhů a výběr jasně ovlivní cenu. Zde je několik funkcí, které by jste měli zvážit, aby jste měli nejlepší zážitek z grilování.
a. Velikost grilu
Weber grily velikost, kterou potřebujete, bude záviset na tom pro kolik lidí nejčastěji vaříte. Pokud je vaše rodina malá a často neděláte párty, můžete se spokojit s menším grilem.
Na druhou stranu, lidé, kteří grilují venku často, budou chtít grilovat, aby zvládli větší množství jídla. Povrch pro vaření je klíčem k výběru správné velikosti.
Pokud nakupujete plynový gril, věnujte pozornost počtu hořáků. Základní velikost jsou dva hořáky, ale velké grily by měly mít pět nebo šest hořáků
b. Materiály
Bez ohledu na to, jaký typ grilu si koupíte, měl by být postaven pro odolnost a bezpečnost. Z těchto důvodů má většina grilů kovové pouzdro nějakého druhu kovu a moderní a špičkové grily jsou vyrobené výhradně z nerezové oceli. Nejčastěji se jedná o nerezovou ocel komerční třídy, která se snadno čistí. Ujistěte se, že se podíváte na konstrukci exteriéru a ujistěte se, že je robustní.
- Nerezová ocel má dobrou tepelnou retenci, drží velmi dobře a je nejrozšířenější na plynových grilech. Údržba je snadná a varná plocha na těchto grilech je větší, takže si mohou udržet dostatek tepla pro řádné vaření. Toto je nejlepší volba pro dobrý výkon s malou údržbou.
- Litina : Některé malé grily na uhlí a starší plynové grily používají litinu. Je to velmi trvanlivé, ale také velmi těžké. Pokud není řádně ošetřena nebo má praskliny, může rezivět.
- Smaltovaná ocel se používá pro některé grily na uhlí a někdy se kombinuje s porcelánem. Nerezavý, pokud není smalt poškozen.
c. Vestavěný termostat
Dnešní grily nabízejí spoustu zábavných a pohodlných možností, které nejsou typu „musíte mít“, ale výrazně zvednou komfort a pohodlí grilování, ať už u plynu nebo uhlí. Pokud máte finanční možnosti berte gril s termostatem. V závislosti na jídle, které budete grilovat, některé pokrmy budou vyžadovat určitou teplotu, a to platí zejména pro grily na dřevené uhlí.
d. Regály
Pokud kupujete plynový gril, vybírejte ten s postranní policí, pokud je to možné. V opačném případě budete potřebovat nějaký druh stolu poblíž, protože musíte někam položit jídlo, než to půjde na gril a poté to, které je hotové. Totéž platí o jakýchkoli omáčkách, kořeních nebo jiných ingrediencí, která chcete použít během grilování.
e. Kryt grilu
Ať už za svůj gril utratíte 2000 KČ nebo 50000 KČ, proč svou investici nechránit a dát jí co nejdelší životnost? Pokud gril nepoužíváte, zakryje jej před živly a udržuje jej jako nový. Zatímco někteří skalní “grilovači” tvrdí, že vnitřek grilu je důležitější než vnější a je to pravda většina z nás by chtěla, aby gril byl ve stále dobré kondici a k tomu dopomůže kvalitní kryt.
f. Pěkný vzhled není nutností
- Kouřová skříň – Pokud si vyberete plynový gril, ale přesto chcete možnost přidat do masa kouřovou chuť, můžete se rozhodnout pro kouřovou schránku. Jako vestavěná možnost se obvykle jedná o malou zásuvku nebo krabici. Lze ji také zakoupit samostatně. V každém případě drží vlhké štěpky, které během vaření kouří.
Weber grily na dřevěné uhlí
Jedná se o originální palivo na grilování a stále nejoblíbenější typ mezi milovníky grilování. Jedná se obecně o nejdostupnější druhy roštů a vyráběných různých tvarech, velikostech a stylech. Nejběžnější jsou:
- Konvice na grilování ve tvaru kulaté vany s víkem, nejčastěji na kolech.
- Brazíři jsou druhem vhodné pro parky a klobásy jsou jako obdélníkový box a rošt.
- Hlavním grilem je sud, který je na půlku přeříznutý, překrytý roštem a položený na nohy.
- Kamado gril je vyroben na japonském sporáku je vyroben z keramiky a je mnohem hlubší než běžný gril.
Dřevěné uhlí dává jídlu kouřovou chuť z venku. Obvykle se používají brikety z uhlí, které lze smíchat s některými dřevěnými štěpkami, aby se dosáhlo více chuti. Klasické dřevěné uhlí je další možnost paliva. Samozřejmě je to volba, na kterou mnozí odborníci přísahají, ale má své klady a zápory.
Klady:
- Uhlí je obvykle levnější než plyn.
- Poskytuje charakteristickou kouřovou chuť spojenou s grilováním.
- Grily na dřevěné uhlí se rychleji zahřívají.
- Grily na dřevěné uhlí jsou lehce přenosné.
- Tyto grily nabízejí levné možnosti pro ty, kteří mají rozpočet nízký.
Nevýhody:
- Na rozdíl od plynu, než je uhlí nažhavené, je čekací doba alespoň 20 až 30 minut, než můžete začít vařit.
- Uhašení ohně uhlím trvá nějakou dobu.
- Vyčištění po použití uhlí může být složitější.
Weber grily plynové
Jak jsme poznamenali výše, lidé mají tendenci volit si pro své pohodlí plynové grily. mohou být volně stojící nebo zabudovány do venkovní kuchyně. V obou případech mohou být použity s propanovými nádržemi nebo připojeny k vašemu přívodu plynu. Plynový gril má určité výhody a nevýhody. Z hlediska pohodlí a jednoduchosti grilování je přívětivější. Skalní příznivci však na dřevěné uhlí nedají dopustit.
Klady:
- Zahřívají se rychle. Můžete vařit asi za 15 minut.
- Teplo lze snadno nastavit otočením knoflíku.
- Zapálení je snadné pomocí zapalovače nebo zapalovače.
- Je to nejlepší pro chutná jídla a složitější recepty.
- Vyčištění je super snadné.
Nevýhody:
- Plynové grily jsou obecně dražší.
- Musíte dávat pozor na přívod propanu nebo připojit gril k trvalému přívodu plynu.
- Chuť není stejná jako u grilu na dřevěné uhlí. I když můžete přidat kouřový box, nebude to jednoduše klasika.
- Plynové grily nejsou tak přenosné jako grily na dřevěné uhlí. Pokud jsou připojeny k plynovému potrubí, nelze s nimi hýbat vůbec.
Weber grily pelety
Peleta na grilu je trochu hybridní v tom, že spaluje pelety, ale je připojen k elektrické zásuvce. Jsou zde už po celá desetiletí, ale stávají se znovu populární, protože velmi dobře fungují co se týče stabilní teploty. Pracují zjednodušeně tak že pelety jdou z násypky do šneku, který je přivádí do prostoru, kde hoří. Poté ventilátor fouká kouř a zahřívá gril.
Klady:
- Používání dřevěných pelet kombinuje pohodlí dřevěného uhlí s chutí potravin na grilu.
- Pelety jsou k dispozici v různých druzích dřeva „chutí“.
- Teplota se snadno reguluje.
- Pelety grily jsou úsporné z hlediska spotřeby paliva. 9 kg pelet je dobré asi na 20 hodin vaření.
- V závislosti na objemu a značce stojí pelety asi 500 KČ až 1500 KČ za pytel
- Snadnější čištění než dřevěné uhlí
Nevýhody:
- Kupní cena může být vyšší než gril na dřevěné uhlí.
- Palivo na pelety je nákladnější než dřevěné uhlí.
- Grily na pelety obvykle nedosahují teplot jako grily na dřevěné uhlí.
- Musíte mít přístup k elektrické zásuvce.
Weber grily elektrické
Nejedná se o typ grilu, který obvykle najdete u skalních příznivců grilování, ale může to být jediný gril, který můžete použít, pokud si pronajmete nebo žijete v bytě. I když nejsou moc podobné plynovému uhlí nebo grilům na dřevěné pelety, stále vám umožňují vařit alespoň pro pocit z grilování.
Klady:
- Potřebujete pouze zásuvku: Připojte ji a vaříte.
- Můžete si koupit velikosti od velmi malých po párty grily.
- Elektrické grily se rychle ohřívají.
- Jsou bezpečnější než jiná paliva.
- Nákladově efektivní a snadno se čistí.
Nevýhody:
- Při vaření na elektrickém grilu nedochází k zakouřenému zápachu nebo chuti
- Potřebujete přístup do zásuvky.
- Použitím tohoto typu grilu můžete zvýšit svůj účet za elektřinu.
Přehled nejlepších Weber Grilů na trhu
Když je čas jít nakupovat, Weber dělá řadu grilů pro všechny hlavní druhy paliva, bez ohledu na to, kde vaše volba, která spadá do debaty o druhu paliva. Zde je náš seznam nejlepších Weberových grilů.
Weber grily skvělé příslušenství
Stejně jako u jakéhokoli jiného zařízení existuje spousta příslušenství, které si můžete zakoupit pro svůj gril, od krytů po grilovací přístroje. Nejtěžší částí je rozhodování, co skutečně vylepšuje grilovací zážitek nebo zlepšuje životnost a funkci grilu.
Jaké jsou nejlepší grilovací doplňky, za které byste měli utratit své peníze?
Zde jsou některé, které stojí za vaši hotovost.
Závěrem
Ať už chcete vařit s plynem nebo uhlím, můžete nakupovat s vědomím, že víte co byste měli hledat a který model grilu Weber má vlastnosti a je vhodný pro váš styl grilování. Vaření a grilování venku je oblíbené z mnoha důvodů, tak proč negrilovat s tím nejlepší možným s novým grilem od Weber, který vyhovuje vaší rodině.