Teplejší počasí znamená grilování, abyste si mohli užívat venku a vychutnat si typickou chuť léta grilované jídlo. Pro mnoho lidí se značka Weber a Weber grily stala synonymem grilování z mnoha důvodů, od mnoha typů grilů až po historii a životnost výrobků.
Přesto, že existuje tolik možností, výběr grilu se může zdát trochu skličující, takže jsme sestavili průvodce nejlepšími Weber grily a jak vybrat ten, který je pro vás a váš styl grilování správný.
Weber grily historie a příběh
Stejně jako mnoho domácích trendů, vzestup amerických předměstí zahájil popularitu grilování na dvorcích a zahradách. Období po druhé světové válce, spolu s nárůstem domů, se shodovalo s posedlostí Američanů grilovaným masem.
Místo grilovací jámy začali Amíci používat volně stojící kovové nádoby s dřevěným uhlím pro grilování. I když to bylo o něco pohodlnější, mělo to spoustu nedostatků, jako je létající popel, který mohl snadno zničit jídlo a zapít cokoliv v dosahu.
Jak to všechno začalo(?) jeden Američan pracoval ve společnosti, která vyráběla námořní boje. Dostal nápad – vzal dvě poloviny koule na bóje a vytvořil si z nich gril. Po přidání vzduchových děr do designu to fungovalo skvěle. Uzavřelo kouřovou chuť, kterou lidé chtěli, nabídlo lepší regulaci tepla, poskytovalo víko, které pomohlo uhasit uhlí a odvádět vodu.
Design se stal tak populární, že vznikla ikonická grilovací společnost. Weber na svém webu píše, že původní model byl prodáván jako „George’s Barbecue Kettle“, ale od té doby byly s růstem produktové řady přidávány inovace, jako jsou porcelánové smaltované povlaky a další potřebné a žádané funkce.
Největším přírůstkem do řady Weber grily byla Weber Genesis v roce 1985, což je řada plynových grilů. To zapadalo do přání zákazníka po větším pohodlí a snadnosti, pokud jde o venkovní vaření. A přestože se v USA stali populárními, bylo rozšíření trhu do dalších zemí náročné, protože Weber musel nejen prodávat své grily, ale musel prodávat také koncept grilovací kultury, která byla v místech, jako je Evropa, poměrně neznámá.
Weber grily dějiny Barbecue
Téměř od příchodu ohně lidé spíše vařili maso , než aby ho konzumovali syrové. A na rozdíl od dnešní společnosti, kde je grilování zábavnou činností, bylo od těch pravěkých dnů vaření u otevřeného ohně nutností pro každého. Od časných osadníků a průkopníků až po kohokoli, kdo kdy šel tábořit.
Verze grilování, jak ji známe dnes, má svůj původ v Karibiku, kde lidé vařili maso okořeněné různým kořením nebo omáčkou nad ohništěm nebo grilem. Podle Live Science, vychází Barbecue ze slova, barbacoa v jazyce Taino indického kmene v Karibiku. V USA popularita vaření na grilu sahá do koloniálních časů. Dokonce i George Washington byl velkým fanouškem grilování.
Weber grily rychle zpět do současnosti
Dokonce i ve Spojených státech může grilování znamenat různé věci v různých regionech. Zatímco způsoby vaření mohou být stejné, rozdíly jsou v grilovaném masu a použitých chutích, způsobených převážně imigranty.
Bezpochyby je grilování nejsilněji spojeno s jižní kuchyní, protože španělští dobyvatelé ji přivedli do oblasti z Karibiku. Původní jižní grilování bylo vždy vepřové, ale v oblastech osídlených Brity, jako jsou Virginie a Severní Karolína, jsou omáčky octové a kyselé. Hořčičné omáčky v Jižní Karolíně mají francouzský a německý původ. Středozápadní grilování je sladké s melasou a jde daleko za vepřové maso a v Texasu je grilování synonymem pro hrudí.
Jak si vybrat Barbecue gril
Weber grily jsou velmi kvalitní a jaký z nich vybrat není snadné rozhodnutí, protože to opravdu může rozhodnout o tom zda si zážitek z grilování užijete nebo ne. Udělejte špatný výběr a místo šťastných časů na terase nebo zahradě u grilu s přáteli byste mohli mít frustrující zážitky.
Jídlo, které je uvnitř vypražené na “kopr” nebo syrové a zuhelnatělé na vnější straně. I když existují různé druhy paliv a stylů grilů, nad těmito možnostmi se objevuje jedna základní otázka.
Weber grily vybrat plyn nebo uhlí?
To je největší otázka a je do značné míry určována tím, jak jste na tom s penězma a kolik chcete investovat do Vašeho grilování. Je to trochu jako si udělat kafe. Jste typ člověka, kterému je to jedno a dělá si kafe s dopředu namleté směsi? Nebo se libuje v procesu mletí kávových zrn a přípravě dokonalého šálku kávy?
Typicky, lidé, kteří chtějí venkovní chuť jídla s nejmenší námahou a jednoduchostí, se pravděpodobně rozhodnou pro plynový gril. Weber grily plynové se rychle zahřívají a snadno čistí, díky čemuž jsou ideální pro večerní party.
Na druhou stranu, ti, kdo chtějí uzenou autentickou chuť s tou správnou charakteristikou, nebo dokonce uzené maso, je volba jasná pro Weber grily na dřevěné uhlí. Někteří odborníci dokonce navrhují mít oba typy grilu, v závislosti na tom, co vaříte a kdy.
Před koupí grilu zvažujte
Přehled nejlepších Weber Grilů na trhu
Když je čas jít nakupovat, Weber dělá řadu grilů pro všechny hlavní druhy paliva, bez ohledu na to, kde vaše volba, která spadá do debaty o druhu paliva. Zde je náš seznam nejlepších Weberových grilů.
Weber grily skvělé příslušenství
Stejně jako u jakéhokoli jiného zařízení existuje spousta příslušenství, které si můžete zakoupit pro svůj gril, od krytů po grilovací přístroje. Nejtěžší částí je rozhodování, co skutečně vylepšuje grilovací zážitek nebo zlepšuje životnost a funkci grilu.
Jaké jsou nejlepší grilovací doplňky, za které byste měli utratit své peníze?
Zde jsou některé, které stojí za vaši hotovost.
Závěrem
Ať už chcete vařit s plynem nebo uhlím, můžete nakupovat s vědomím, že víte co byste měli hledat a který model grilu Weber má vlastnosti a je vhodný pro váš styl grilování. Vaření a grilování venku je oblíbené z mnoha důvodů, tak proč negrilovat s tím nejlepší možným s novým grilem od Weber, který vyhovuje vaší rodině.
Oblíbené v srpnu
Kvalita zpracování |
|
Cena/Výkon |
|
Životnost |
|
Bezpečnost |
|
Celkové hodnocení
|
4.9
|
Napsat komentář