Angrešt a zdraví

3 Komentáře

  1. Angrešt je výborný máme ho moc rádi. Ani jsem nevěděla, že je tak zdravý. Babička z něho dělala zavařeniny a také sirup. Já ho používám na naši oblíbenou bublaninu.
    Jana

    1. Dobrý den Janičko! Děkuji za Váš komentář. Je skvělé, že máte rádi angrešt a že jste se dozvěděla o jeho zdravotních výhodách. Zavařeniny a sirup z angreštu od babičky zní jako skvělé vzpomínky. A bublanina s angreštem zní jako lahodná kombinace! Angrešt je opravdu plný vitamínů a antioxidantů, které jsou pro naše zdraví prospěšné. Máte nějaký oblíbený recept s angreštem, který byste s námi chtěla sdílet? Těším se na Vaši odpověď! S pozdravem, Jana

      1. Angešt recept nám moc chutná angrešt s řeckým jogurtem s tím hustým dá se koupit v akci ta půlkilová pixla. Recept je jednoduchá a zvládne ho každý. Žádné speciální postupy dělejte to intuitivně d,e návodu.
        Angešty vložte do zapékací mísy, posypte cukrem a pečte na střední polici trouby odkryté po dobu 20–30 minut, nebo dokud nezměknou, vyzkoušejte špejlí. Poté jescedte, aby z nich vytekla přebytečná šťáva. Nyní si asi čtvrtinu uvařených angreštů nechte na později, zbytek dejte do mísy kuchyňského robotu, přidejte 4 lžíce odložené šťávy a vyšlehejte na hustou kaši.
        Poté nechte pyré vychladnout, pak vylijte jogurt do misky, zamíchejte a pak vmíchejte polovinu pyré. Nyní tuto směs nalijeme do servírovacích sklenic, navrch přidáme zbytek pyré a nakonec přidáme odložený angrešt.
        Sklenice zakryjte přilnavou fólií a chlaďte výborné v létě můžete si upravit dle chuti přidat třeba borůvky na ozdobu jak kdo chce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..