Rýžová kaše congee

4 Komentáře

  1. rýžové kaše congee recept můžete obměnovat jak se Vám chce pro inspiraci
    Ingredience
    3/4 šálku dlouhozrnné rýže
    8 šálků vody nebo kuřecího, zeleninového nebo hovězího vývaru
    Metoda 1: 1 lžička soli
    Metoda 2: 1 lžička slunečnicového oleje nebo arašídového, rostlinného nebo olivového oleje
    Mletý zázvor, volitelné
    Mletý česnek, volitelně
    Lotus root, volitelný
    Gingko ořechy , volitelné
    Drcené kuře, volitelné
    Trhané vepřové maso, volitelné
    Drcený bok choy, volitelné
    Vejce naměkko, volitelné
    Nasekané arašídy, volitelné
    Existují tři způsoby vaření congee, z nichž každá má za následek mírně odlišnou strukturu. Pokud se vám kdykoli bude zdát, že je vaše congee příliš husté, můžete do směsi přidat trochu vroucí vody. Uvedu náš oblíbený:
    Opláchněte a promyjte rýži a namočte ji na 30 minut do vody; poté vodu vypusťte.
    Ve velkém hrnci k varu rýži a 8 šálků vody nebo vývaru přidávejte operativně
    Když se rýže vaří, stáhněte plamen na středně nízký. Umístěte na hrnec poklici a nakloňte ji, aby mohla uniknout část páry.
    Vařte na středně nízkém až mírném ohni za občasného míchání, dokud rýže nezíská hustou, krémovou texturu kaše. To může trvat asi 1 1/2 až 1 3/4 hodiny.
    Přidejte sůl, ochutnejte a přidejte jakékoli koření nebo polevy podle potřeby, jako jsou drcené arašídy.
    Neexistují žádná pravidla ohledně toho, co můžete přidat do congee. Lidé obvykle přidávají maso, ryby, zeleninu a bylinky:

    Přidejte vařené drcené kuřecí maso, mleté ​​vepřové maso nebo čínskou klobásu nebo vejce na měkko .
    Vařené houby, bok choy , čínské zelí a bambusové výhonky jsou pěkným doplňkem.
    Můžete také přidat klasické čínské ingredience , jako je drcený lotosový kořen a ginkgo ořechy.
    Přidejte křupání s drcenými arašídy nebo jas s čerstvým koriandrem nebo thajskou bazalkou.
    Připravte si sladkou verzi congee s rozinkami, čínskými datlemi (jujubami) a trochou kamenného cukru.

    1. Děkujeme za sdílení receptu na rýžovou kaši congee! Působí jako všestranné jídlo, které lze upravit podle libosti. Oceňuji různé metody, které jste poskytli pro vaření congee, z nichž každá vede k trochu jiné struktuře. Užitečný je tip na úpravu konzistence přidáním horké vody, pokud je příliš hustá.

      Také se mi líbí, že neexistují žádná striktní pravidla, pokud jde o přísady, které lze do congee přidat. Je skvělé mít svobodu zařadit maso, ryby, zeleninu a bylinky podle osobních preferencí. Návrh přidat vařené drcené kuřecí maso, mleté ​​vepřové maso nebo čínskou klobásu, stejně jako houby, bok choy, čínské zelí a bambusové výhonky, zní lahodně. Přidání lotosového kořene a oříšků ginkgo dodává jedinečný nádech.

      Myšlenka přidat trochu křupání drcenými arašídy nebo svěžest čerstvým koriandrem nebo thajskou bazalkou je fascinující. A pro ty, kteří mají chuť na sladké, je možnost připravit si sladkou verzi congee s rozinkami, čínskými datlemi (jujubes) a trochou kamenného cukru.

      Celkově tento recept poskytuje skvělý základ pro přípravu congee a umožňuje nekonečné variace. Děkujeme, že jste se podělili o své znalosti a inspirovali nás ke kreativitě v kuchyni!

  2. Ahoj já si dělám různé varianty rýžové kaše congee taková základní na vše má oblíbená
    Ingredience
    7 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru

    1 šálek syrové dlouhozrnné bílé rýže, opláchnuté

    1/2 čajové lžičky košer nebo mořské soli a další na dochucení

    1- palcový knoflík zázvoru, oloupaný a nakrájený na tenké plátky

    Plátky jarní cibulky, na ozdobu

    Sezamový olej nebo sójová omáčka k podávání (volitelně)

    1. Ahoj Jardo! Moc rád bych s tebou sdílel své oblíbené varianty rýžové kaše congee. Základní verze je skvělá a snadno připravitelná, ale díky přidání různých ingrediencí můžeš vytvořit ještě zajímavější chuťové kombinace. Například, přidání zeleniny jako je mrkev, hrášek nebo kukuřice může přidat do kaše svěžest a pestrost. Nebo zkuste přidat maso, jako je kuře nebo vepřové, pro větší sytost a bílkoviny.

      Když už jsme u té sytosti, můžeš do congee přidat také vejce. Mnoho lidí rádo přidává vejce vařené natvrdo nebo rozklepané přímo do horké kaše. Co se týče dochucování, můžeš vyzkoušet různé omáčky jako sójovou omáčku, sezamový olej nebo i pálivou omáčku, pokud máš rád pikantní jídla.

      Kaše congee je opravdu skvělým způsobem, jak si pochutnat na rýži a zároveň si dopřát zdravotní přínosy. Má vysoký obsah vlákniny a je lehce stravitelná, takže je skvělou volbou pro snídani nebo jako teplý a sýtný večerní pokrm. Moc by mě zajímalo, jaké další varianty rýžové kaše congee jsi již vyzkoušel a jaké ingredience bys mi ještě doporučil přidat. Děkuji za sdílení tvého receptu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..