Manukový a včelí med rozdíly a čím se medy odlišují

Manukový a včelí med rozdíly manukový med se od klasického včelího medu liší svými přesně definovanými vlastnostmi a způsobem sběru a zpracování. Jeho vlastnosti a účinné látky jsou přesně popsány a je označován jako … Více..

Pardubické domácí utopenci nejlepší recept na utopence

Pardubické domácí utopenci recept na pravděpodobně nejlepší utopence na světe určitě ale 100% lepší recept než na utopence z Hradce Králové tkzv Mechovské utopence ty jsme ochutnali a nestojí za nic. Základem Pardubických utopenců … Více..

Pečená prasečí hlava jak se nacpat do sytosti za pár korun

Pečená prasečí hlava to je lahůdka mnozí z Vás pravděpodobně ženské pohlaví při pohledu na prasečí hlavu řekne fůůůj, ale taková pomalu pečená prasečí hlava je lahůdka navíc za pár kaček. Zde se dozvíte … Více..

Cuketová polévka ideální letní polévka

Cuketová polévka  je ideální na teplé letní dny. Tykve zvané cukety se u nás v posledních letech značně rozšířily. Důvodem je pestrost jejich kuchyňského zpracování, jednoduchá úprava, možnost časté sklizně čerstvých plodů a velmi … Více..

Historie bramborové polévky čtěte zajímavé informace

Historie bramborové polévky Správná bramborová polévka by měla být hustá a pestrá. Dominantou ovšem musí být stále brambory. Zahustit lze i rozkvedlaným vejcem, je možno přidat i petrželovou nať a lžíci smetany – vše … Více..

Gulášová polévka rady začátečníkům jen kvalitní suroviny

Bez kvalitních surovin nikdy nedosáhnete opravdu lahodné chuti pokrmu a o gulášové polévce to platí dvojnásob. Budete-li procházet různé recepty, zjistíte, že někteří autoři jsou schopni vyrobit gulášovou polévku ze surovin, které ty původní … Více..

Jednoduchý recept na zdravou polévku z cukety

Recept na cuketovou polévku není nijak složitý ani náročný na suroviny. Ani doba přípravy nikoho nezaskočí, jedná se o poměrně rychle připravenou pochoutku. Kromě toho, že má cuketová polévka báječnou a jemnou chuť, je … Více..

Tradiční Pardubická bramboračka recept

Pardubická bramboračka je u nás tradiční součástí oběda. Doplněná vhodnou přílohou bývá mnohdy i večeří. Jako zahuštěná polévka má vysokou výživovou hodnotu. Je to jedna z mála polévek, které se nepřejí – existuje tolik … Více..

Dršťková polévka historie oblíbené drštkové polévky

Zmínky o dršťkové polévce nalezneme již v dávných spisech, známým místem, kde se tato polévka podávala, byly například pražské staroměstské masné krámy. Místní i návštěvníci sem chodili právě na horkou dršťkovou polévku, zvláště pak … Více..

Langoše Pardubice tajný recept na Láďovi Vintage Langoše

Recept na Vintage Láďovy Langoše byl dlouho obestřen rouškou tajenství. Ano jsou to opravdu ty Pardubické stánkové Vintage Langoše dle tajného receptu, který pochází až z Maďarských historických pramenů. Jak jistě všichni víte Langoše … Více..

1 2